Print this page

Iz Biltena dnevnih događaja PS Vareš – prometna nezgoda, provala u vozilo i šupu, asistencija u Hitnoj pomoći

25 Ožu 2024
1065 times

U Biltenu dnevnih događaja PS Vareš za dane 22..23.,i 24. 03.2024. godine navedene su sljedeće informacije:

DOGAĐAJI IZ OBLASTI SIGURNOSTI PROMETA: Dana 22.03.2024. godine oko 21,30 sati dogodila se prometna nezgoda ulici Put mira u Varešu, a kada je jedno vozilo ostvarilo kontakt sa drugim, parkiranim putničkim motornim vozilom. Nije bilo povrijeđenih osoba, a na vozilima je nastala manja materijalna šteta. Policijski službenici PS Vareš su izašli na lice mjesta, izvršili očevid prometne nezgode, a vozaču je uručen prekršajni nalog za počinjene prekršaje.

Osim toga, kontrolirano je 71 vozila i vozača. Uručeno je 9 prekršajnih naloga. Pregledano je 23 osobe i vozila, u skladu sa članom 25. Zakona o policijskim službenicima.

DOGAĐAJI IZ OBLASTI KRIMINALITETA: Dana 24.03.2024. godine u 14, 15 sati rukovoditelju smjene PS Vareš je prijavljeno da je u ulici Tirići u Varešu, oštećeno i provaljeno u jedno parkirano motorno vozilo VW Golf IV, kao i da je izvršena provala od strane nepoznate osobe u jednu šupu u ulici Tirići, odakle je otuđena motorna pila. Policijski službenici su postupili po prijavi, osigurali lice mjesta a očevid su, uz upoznavanje dežurnog tužitelja, izvršili pripadnici kriminalističke policije PS Vareš. Poduzimaju se potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

OSTALI DOGADAJ: -Dana 24.03.2024. godine u 13,50 sati dežurna medicinska sestra Hitne pomoći Doma zdravlja Vareš je prijavila da imaju problema s jednom ženskom psihički oboljelom osobom, tražeći intervenciju policije. Policijski službenici PS Vareš su postupili po prijavi, te pružili pomoć zaposlenicima DZ Vareš i navedenu osobu uz pomoć sredstava za vezivanje stavili pod nadzor. Dežurni liječnik je istu uputio u Kantonalnu bolnicu Zenica, a policijski službenici PS Vareš su pružili pomoć prilikom prijevoza iste.

Rate this item
(0 votes)
danijela

Latest from danijela