Print this page

Plemenitost i dobrota na djelu – nova priča o vareškim izviđačima

13 Tra 2016
1701 times

U razdoblju od 25.05. – 31.05. 2014. godine vareški izviđači su skupljali pomoć u vidu prehrambenih i

higijenskih paketa koja je proteklog vikenda otpremljena na područje Nemile, te su pripremljene patrole koje su trebale sudjelovati u radnoj akciji čišćenja poplavljenih dijelova Nemile.
Akcija „Nemilska alka 2014“ održana je u dane 14. i 15.06.2014. godine, u organizaciji odreda izviđača „Safet Ribić“ iz Nemile. Ova akcija je bila radno-humanitarnog karaktera, radi pomoći stanovništvu na području Nemile koje je ugroženo usljed posljedica poplava i odrona, a održana je umjesto tradicionalnog izviđačkog takmičenja, koje je odgođeno.
U ovoj akciji su sudjelovale dvije patrole OI Zvijezda Vareš u sastavu: Patrola 1: Edina Lisak - vođa patrole, Dalija Imamagić, Adis Plecić, Eldar Tirić i Sonja Ružić, te Patrola 2: Iva Pogarčić-vođa patrole, Haris Likić, Mirza Kovač, i Matea Terzić.
U Nemilu smo stigli dana 14.06.2014. sati oko 9 sati, a nakon postrojavanja, prvo smo istovarili pakete humanitarne pomoći koje su prikupili naši članovi i sugrađani, te se potom  uputili na lokacije radnih akcija: jedna grupa u naselje Topčić polje, radi pomoći stanovništvu u otklanjanju nanosa zemlje od i iz kuća, a druga grupa u Nemilu, zbog radova na vodovodnom kanalu. U akciji su također učestvovali i izviđači iz Tešnja, Doboj Istoka, Zavidovića, Zenice, Sarajeva, i dr. Zbog lošeg vremena (kiše), akcija je za taj dan okončana oko 15,30 sati, a potom smo imali ručak u kampu domaćina, te je nastavljeno izviđačko druženje uz logorsku vatru i gitare.
Sutradan, 15.06.2014.godine, radna akcija je nastavljena do 12 sati, a nakon ručka su sudionicima uručene zahvalnice i šaljive nagrade. Sudionici su se vratili iz Nemile u Vareš oko 17 sati.  Sudjelujući u ovoj akciji vareški izviđači su još jedanput pokazali svu svoju plemenitost i dobrotu, te spremnost na pomoć. (tekst Tomislava Pejčinović, foto Odred izviđača Zvijezda Vareš)

Rate this item
(0 votes)
Ivan

Latest from Ivan