Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Vareški osnovci sudjelovali u akciji „Kao prvo, posadi drvo“

28 Lis 2022
1119 times

U srijedu, 26.listopada 2022. godine, djelatnici i učenici Osnovne škole Vareš realizirali su aktivnost „Kao prvo, posadi drvo“. Akcija je organizirana u suradnji sa Javnim poduzećem

„Šumsko – privredno društvo Zeničko – dobojskog kantona“ d.o.o. Zavidovići.

Učenici IX razreda su na lokalitetu Kopijari, općina Vareš izvršili pošumljavanje sadnicama smrče.  U pratnji direktora škole Murisa Parića i njegove pomoćnice Ilijane Vidović, pedagogice Suvade Karagić, te razrednika IX.1 I IX.a razreda Igora Hingera i Fate Frljak ukupno 36 učenika je sudjelovalo u pošumljavanju, sve u sklopu akcije “Kao prvo, posadi drvo“.

Sadnice su iz vlastitog rasadnika donirali predstavnici JP Šumsko – privredno društvo Zeničko – dobojskog kantona, a prije samog čina sadnje učenicima je objašnjen sam proces i način sadnje. Sve je to objasnila Alma Demirović, tehnologinja za uzgoj i zaštitu šuma.

Direktor PJ Šumarija Vareš Enez Kopić je pozdravio sve učenike izrazio je zadovoljstvo što je napravljena suradnja između ŠPD-a i škole. “Drago mi je što nastavnici razmišljaju o vašoj budućnosti. Isto tako mi je drago što se vi ekološki obrazujete. Znate da bez prirode nema ni života”, istaknuo je direktor Kopić.

Spomenimo i kako je Šumsko – privredno društvo Zeničko – dobojskog kantona osiguralo lokaciju za jesenje pošumljavanje na području svojih poslovnih jedinica, sadni materijal za pošumljavanje, stručni nadzor, alat za sadnju,prijevoz, sendviče i sokove za učenike.

Učenici su vrijedno radili na pošumljavanju navedenog područja i tom prilikom zasadili nove sadnice smrče. Potporu su im pružili djelatnici PJ Šumarija Vareš koji su osigurali prijevoz,alat i osvježenje za vrijedne učenike.

Bila je ovo konkretna promocija načina čuvanja šuma, pošumljavanja i društveno odgovornog ponašanja te jačanje ekološke svijesti mladih ljudi. (photo: Osnovna škola Vareš)

posadi-drvo-12
posadi-drvo-11
posadi-drvo-10
posadi-drvo-9
posadi-drvo-8
posadi-drvo-7
posadi-drvo-6
posadi-drvo-5
posadi-drvo-4
posadi-drvo-3
posadi-drvo-2

Last modified on Petak, 28 Listopad 2022 11:18
Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 4308

Jučer 11162

Ovaj Tjedan 36763

Ovaj Mjesec 203418

Ukupno 13770570

Currently are 122 guests and no members online