Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

28 godina nam je tek!

06 Lip 2023
1146 times

„Točno je 12 sati. Ovdje Hrvatska radio postaja Bobovac Vareš. Poštovani slušatelji, dobar vam dan“, bile su ovo riječi

koje je naša draga i uvažena kolegica Mirjana Trutina Šimunović izgovorila u eter na današnji dan, 06.06.1995. godine iz improviziranog studija na području Daštanskog.

Tada je počelo eksperimentalno emitiranje našeg radija, koje u kontinuitetu traje evo već punih 28 godina. A u tih 28 godina stalo je puno toga, a ponajviše lijepih radijskih priča, susreta, novih prijatelja. Jer sretan je onaj tko u životu ima prijatelje, a danas ih Hrvatski radio Bobovac Vareš ima uistinu puno. Naši dragi slušatelji u Varešu, BiH, zemljama  Europe, pa sve do dalekih zemalja poput Australije, Sjedinjenih država, Kanade. Slušao se ovaj mali radio i na Tajlandu i na mnogim drugim neobičnim mjestima našeg planeta.

Već godinama realiziramo naš program u nadi da prepoznajete trud, zalaganje i sve ono što stoji iza naših sadržaja i emisija, iza predstavljanja različitih ljudi i događaja s kojima smo zajedno napravili jednu lijepu uspomenu, koje se vrlo rado prisjećamo od svojih početaka do danas.

Danas, kad obilježavamo 28 godine emitiranja programa u kontinuitetu, možemo reći da smo u naš eter nastojali plasirati objektivno  informiranje, kvalitetnu glazbu,  aktualne i zanimljive sadržaje ...

Rezultat je to pozorno kreiranog  radijskog programa temeljenog na profesionalnim novinarskim načelima koji čine današnji glazbeni hitovi i evergreeni nekih prošlih vremena. Istinito, provjereno, objektivno, aktualno, nepristrano i odgovorno informiranje imperativ je naše male novinarske ekipe

Iza nas su brojne zahvalnice, a najdraža nam je Povelja Društva novinara BiH iz oblasti radijskog novinarstva za 2020. godinu. Velika je stvar kada struka prepozna rad i to nagradi na ovakav način.

Jedan od ciljeva našeg programske orijentacije je i promocija uspjeha naših sugrađana,  kako u našem Varešu,  tako i puno dalje. Kvaliteti našeg programa svakako doprinose i naši slušatelji, jer bez njih ništa ovo ne bi imalo prevelikog smisla. Slušatelji, vi ste ti koji nam dajete vjetar u leđa, koji nam pokažete put iz nekih mračnih dana kad mislimo da jednostavno nema izlaza iz problema u kojima se nađemo. Hvala vam jer ste nam tolike godine bili podrška za sve naše borbe i sve naše pobjede i uspjehe. Hvala vam što nam i kroz članstvo u Klubu slušatelja Hrvatskog radija Bobovac Vareš već 12 godina (Klub je utemeljen 2011. godine) dajete potporu.

Ovdje nećemo stati i posustati, idemo dalje zajedno pa dok traje – neka traje. Već imamo neke nove ideje, koje čekaju svoju realizaciju.

Uz 28. rođendan ovog malog, ali po mnogo čemu velikog medija možemo vam obećati  da ćemo se potruditi da još dugo budemo uz vas, da vam svakog dana pošaljemo bar po jednu dobru vijesti i obradujemo vas najljepšom glazbom i da vam na taj način pokažemo koliko vas cijenimo i volimo.

Vaša mala radijska ekipa Ivan Lovrić i Danijela Pavlić

Last modified on Utorak, 06 Lipanj 2023 20:53
Rate this item
(2 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 7837

Jučer 7691

Ovaj Tjedan 15528

Ovaj Mjesec 105937

Ukupno 13890381

Currently are 200 guests and no members online