Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Domovini za rođendan

21 Stu 2023
807 times

Opća biblioteka Vareš u suradnji s Osnovnom školom „Vareš“ u Varešu organizirala je 20. studenog 2023. godine kulturnu manifestaciju pod nazivom „Domovini za rođendan“

u povodu 25.studenog/novembra - Dana državnosti BiH. Na manifestaciji, koja je imala edukativno-zabavni karakter, sudjelovali su učenici VII.1 i VII.a razreda Osnovne škole Vareš u pratnji svojih nastavnica prof. Marinele Hafizović i mag. Jasminke Ibrišimović, te zamjenice ravnateljice OŠ Vareš  prof. Sabine Librić.
 
Program je započeo intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, a potom je  prof. povijesti  u MSŠ Nordbat2 Vareš  Marina Drijenčić, inače predsjednica Upravnog odbora Opće biblioteke, održala povijesni sat na temu „Domovina u srcu“.

Poseban akcent stavila je na nastanak Bosne i Hercegovine, te 80. obljetnicu ZAVNOBiH-a, što predstavlja naslijeđe svih nas u Bosni i Hercegovini, u čije su temelje utkane ideje naše zajedničke države.
Podsjetimo, na spomenutom zasjedanju donesena je odluka o obnovi državnosti BiH, potvrđene su njene povijesne granice, koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne Bosne, te je Bosna i Hercegovina definirana kao jedna od šest ravnopravnih republika u tadašnjoj državi.

Kroz interaktivno predavanje prof. Drijenčić je djeci približila sve značajne karakteristike naše države, te ih navela da sami kažu ono što znaju vezano za nastanak i povijesne činjenice vezane za Bosnu i Hercegovinu.

Po završetku predavanja uslijedio je recitatorski dio u kojem je učenica MSŠ Nordbat2 Vareš Farisa Gondžo pročitala vlastite stihove na temu domovine Bosne i Hercegovine.

Zabavni dio manifestacije u vidu kreativne radionice gdje su djeca dobila zadatak da iznesu svoje asocijacije na riječ koju su izabrali iz košare sa slatkišima, a vezana je za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, bio je završni dio manifestacije „Domovini za rođendan“. Njihove izjave djelatnice JU Opća biblioteka Vareš objavit će na prigodnom panou u biblioteci.

Kako ističe direktorica JU Opća biblioteka Vareš Jasmina Šijak važno je ovom prilikom naglasiti podršku ravnateljice Osnovne škole  Vareš mag. Ilijane Vidović, koja je zajedno sa svojim kolegicama dala nekoliko prijedloga u vezi s programom manifestacije i isti su najvećim dijelom prihvaćeni.

Manifestacija„Domovini za rođendan“ je pravi primjer dobre suradnje dviju javnih ustanova, jedne obrazovne, a druge kulturno-obrazovne. Važno je istaći da su obje javne ustanove koje se financiraju iz Proračuna  ZDK-a, i u obvezi su da, pored primarnih aktivnosti i u skladu s mogućnostima, budu organizatori ili suorganizatori kulturnih sadržaja u gradu Varešu.

Na kraju su učenici i organizatori manifestacije „Domovini za rođendan“ svim Bosancima i Hercegovcima poželjeli sretan Dan državnosti naše jedine domovine Bosne i Hercegovine.

Domovini-za-rodjendan-55
Domovini-za-rodjendan-54
Domovini-za-rodjendan-53
Domovini-za-rodjendan-52
Domovini-za-rodjendan-51
Domovini-za-rodjendan-50
Domovini-za-rodjendan-49
Domovini-za-rodjendan-48
Domovini-za-rodjendan-47
Domovini-za-rodjendan-46
Domovini-za-rodjendan-45
Domovini-za-rodjendan-44
Domovini-za-rodjendan-43
Domovini-za-rodjendan-41
Domovini-za-rodjendan-42
Domovini-za-rodjendan-40
Domovini-za-rodjendan-39
Domovini-za-rodjendan-38
Domovini-za-rodjendan-37
Domovini-za-rodjendan-36
Domovini-za-rodjendan-34
Domovini-za-rodjendan-35
Domovini-za-rodjendan-32
Domovini-za-rodjendan-33
Domovini-za-rodjendan-31
Domovini-za-rodjendan-30
Domovini-za-rodjendan-29
Domovini-za-rodjendan-28
Domovini-za-rodjendan-27
Domovini-za-rodjendan-26
Domovini-za-rodjendan-25
Domovini-za-rodjendan-24
Domovini-za-rodjendan-23
Domovini-za-rodjendan-22
Domovini-za-rodjendan-21
Domovini-za-rodjendan-20
Domovini-za-rodjendan-19
Domovini-za-rodjendan-18
Domovini-za-rodjendan-17
Domovini-za-rodjendan-16
Domovini-za-rodjendan-15
Domovini-za-rodjendan-14
Domovini-za-rodjendan-13
Domovini-za-rodjendan-12
Domovini-za-rodjendan-11
Domovini-za-rodjendan-10
Domovini-za-rodjendan-9
Domovini-za-rodjendan-8
Domovini-za-rodjendan-7
Domovini-za-rodjendan-6
Domovini-za-rodjendan-5
Domovini-za-rodjendan-4
Domovini-za-rodjendan-2
Domovini-za-rodjendan-3

Last modified on Utorak, 21 Studeni 2023 13:02
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6190

Jučer 7725

Ovaj Tjedan 49926

Ovaj Mjesec 209989

Ukupno 13994433

Currently are 152 guests and no members online