Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Najavljujemo - KOMEDIJA JASNE ORNELE BERY ”IH KAKO BIH TE JA” U RADNIČKOM DOMU

04 Pro 2023
459 times

Ne propustite pogledati hit komediju  "Ih, kako bih te ja" u kojoj igra jedna od najpoznatijih  i najproduktivnijih  glumica Jasna Ornela Bery, u zadnje vrijeme široj publici prepoznatljiva po legendarnoj

ulozi Bahre u seriji "Dva smo svijeta različita". Pored Jasne Ornele Bery u predstavi igraju još dva izvrsna glumca Vuk Marinić i Amar Selimović.

Predstavu je režirao Irfan Avdić. Produkciju predstave potpisuje Jasna Ornela Bery.

Hit komedija "Ih kako bih te ja" je predstava koja je postigla veliki uspjeh i koja je naišla na naišla na odličan prijem kod publike. Na samoj premijeri koja je odigrana u "Kamernom teatru 55" u Sarajevu, kao i na svim predstavama odigranim do sada, glumci su digli publiku koja ih je oduševljena propratila salvama smijeha i dugotrajnim aplauzima.

Riječ je o satiri o bračnim odnosima u kojoj se u nizu kratkih, i komičnih  scena, supružnici dovode u situaciju u kojoj bi najradije ubili jedno drugo.

U ovoj adaptaciji  sve je na jedan duhovit način povezano sa scenama predstave u predstavi, inspiriranim karijerom Jasne Ornele Bery, točnije slikom koju drugi imaju o njoj. Zahvaljujući dramaturzima Vuku Mariniću i Vedrani Božinović, sve je oblikovano u konceptu obilježavanja njenog jubileja, njenog odnosa prema teatru, glumi, njenoj karijeri, mlađim  kolegama, muškarcima. Predstava je izazvala veliku pažnju medija i mnogobrojna gostovanja u emisijama mnogih TV kuća. Riječ je o projektu koji je vođen visokim standardima na kojima je glumica Jasna Ornela Bery oduvijek inzistirala.
Jasna Ornela Bery nositeljica je mnogobrojnih nagrada i priznanja.

Ova predstava je bila povod i za dobijanje nagrade LADIES IN AVARDS 2019 -LADIES IN CROWN za predani rad u svim oblastima umjetničkog izražaja i cjelokupni doprinos kulturnoj sceni.

U svojoj bogatoj karijeri ova poznata glumica je u teatru odigrala oko sedamdeset uloga i na tisuće predstava. Igrala je u sedamnaest serija: Kumovi, Dva smo svijeta različita, Lud zbunjen normalan, Nedaj se Nina, Studio 4, Pečat, Krv nije voda, Foliranti, i u mnogim drugim.

Snimila oko četrdeset što dugih što kratkih  filmova između ostalih: Jasmila Žbanić / Grbavica, Aida Begić / Snijeg, Angelina Jolie / Uzemlji krvi i meda, Ines Tanović / Naša svakodnevna priča, Jasmin Duraković / Nafaka , Živko Nikolić / Ljepota poroka, Nikola Ljuca / Vlažnost, Namik Kabil / Unutra, Zoran Čavić / Žikina dinastija II/ Jel jasno prijatelju, Dejan Ačimović / Tu, Zrinko Ogresta / 100 minuta slave, Dalibor Matanić.....

Filmovi u kojima je igrala bili su u konkurenciji najprestižnijih svjetskih filmskih festivala i nose preko 150 prestižnih nagrada, između ostalih Zlatni medvjed u Berlinu, Grand Prix u Canu itd., a sedam filmova u kojima je igrala bili su kandidati  BiH za Oscara. Jedna je od najvećih ambasadorica bosanskohercegovačke kulture.

Predstava je namijenjena široj publici, građanima svih uzrasta.

Organizatori događaja su Općina Vareš i JU „Centar za kulturu i edukaciju“ Vareš.

Radnički dom, srijeda 13. prosinca/decembra 2023. godine u 19 sati. Cijena ulaznice je 5,00 KM.

Dobrodošli!

  • JOK-005
  • JOK-004
  • JOK-001
  • JOK-003

Last modified on Ponedjeljak, 04 Prosinac 2023 12:37
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3756

Jučer 5357

Ovaj Tjedan 29386

Ovaj Mjesec 109158

Ukupno 13539122

Currently are 319 guests and no members online