Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Tradicionalni božićni susret u Maloj školi

23 Pro 2023
230 times

Sestre i djeca iz Male škole u Varešu su i ove godine organizirali već tradicionalni božićni susret u Maloj školi. Prekrasan kolaž satkan od vokalnih, instrumentalnih, recitatorskih i dramskih točki

obogatio je dušu svakog prisutnog posjetitelja svečanosti.

Najmlađi polaznici muzikoterapije su sa svojim voditeljem Tonijem Pešikanom iz Sarajeva otvorili program i zagrijali dlanove i grla publike, a potom su se redale ostale točke. Djeca su pokazala svoje umijeće na brojnim glazbenim instrumentima, od bubnjeva, gitara do klavijatura... Zbor pod ravnanjem s. Ružice ugrijao je srca publike božićnim skladbama, što su kasnije učinile i sestre Vesna, Slavica i Ružica svojim prekrasnim glasovima. Na kraju su djeca iz Male škole izvela dramski komad posvećen rođenju malog Isusa i izmamili suze u očima publike. Bilo je divno, predivno s toliko topline i poruka ljubavi.

S. Kristina Marijanović, ravnateljica Male škole pozdravila je sve prisutne goste, predstavnike institucija, dobročinitelje i prijatelje Male škole. U svom govoru je istaknula:“
Dobra večer, poštovani prijatelji, dobročinitelji, suradnici, djeco, sestre, braćo, dragi gosti! Hvaljen Isus i Marija! Na poseban način pozdravljam našu provincijsku predstojnicu s. Željku Dramac. Dobro došli svi u Malu školu na ovogodišnju božićnu priredbu. Hvala vam što ste došli vidjeti što su to naši najmlađi i oni malo stariji večeras za nas pripremili. Radujmo se zajedno svemu što doživljavamo kroz ovo božićno druženje u Maloj školi - ustanovi za prihvat i odgoj djece“, te podsjetila na povijesno djelovanje sestara franjevki u Varešu.

„ Započeto je sestarsko odgojno-obrazovno djelovanje u Varešu još davne 1936. godine - a nakon višedesetljetnog prekida nastavlja se sve do danas, i u sljedećoj 2024. ulazimo u 15. godinu života ovakve Male škole. Mnogi su se kroz tu četvrt stoljeća ugradili u ovo što trenutno živimo. Hvala im! Danas smo jedna velika zajednica: 21 dijete, 9 sestara, O zaposlenika i puno prijatelja u Varešu, u Bosni Hercegovini, u svijetu. Što će i kako će biti sutra, teško je predvidjeti.“

Nakon toga s. Kristina je izrazila veliku zahvalnost i vjeru riječima:“ No, naše sestre uvijek u bile oslonjene na Božju providnost, u sadašnjem trenutku iznova promišljaju o svojim mogućnostima, čitaju znakove vremena i otvaraju se novim izazovima u svome pastoralnom djelovanju u Varešu, posebno u brizi za naše malene. U tome osjećamo veliku podršku svih vas i brojnih drugih koji nisu mogli doći, ali nas prate u našem hodu. Neka puno toga stane u jednu čarobnu riječ: hvala!

Večeras zahvaljujem svima koji su pomogli u pripremanju ovoga druženja - voditeljima grupa izvođačima, sestrama zajednice Varešu predvođenima s. Slavicom, predstojnicom, odgojiteljicama i drugom osoblju Male škole, djeci i našim suradnicima. Isto tako, hvala za ukusnu zakusku - na koju vas pozivamo poslije priredbe, a koja je pripremljena pod budnim okom s. Marice, naše kuharice. Zahvaljujem također Upravi OŠ Vareš i nastavniku Sanjinu na ustupljenom razglasu. I na koncu, hvala svima vama što ste nas svojom nazočnošću počastili podržali u ove predbožićne dane. Uime svih sestara, zaposlenika, suradnika i djece iz naše Male škole, svima još jednom izražavam srdačnu dobrodošlicu, neka je kršćanima čestit Božić i sveto porođenje Isusovo, a svima želim mir i radost u novoj godini. Ugodno se osjećajte večeras na ovom božićnom druženju! Živjeli!“, zaključila je svoj govor s. Kristina.

Mala-skola-bozic-77
Mala-skola-bozic-76
Mala-skola-bozic-75
Mala-skola-bozic-74
Mala-skola-bozic-72
Mala-skola-bozic-73
Mala-skola-bozic-71
Mala-skola-bozic-70
Mala-skola-bozic-69
Mala-skola-bozic-67
Mala-skola-bozic-68
Mala-skola-bozic-65
Mala-skola-bozic-66
Mala-skola-bozic-64
Mala-skola-bozic-63
Mala-skola-bozic-62
Mala-skola-bozic-61
Mala-skola-bozic-60
Mala-skola-bozic-59
Mala-skola-bozic-58
Mala-skola-bozic-57
Mala-skola-bozic-56
Mala-skola-bozic-55
Mala-skola-bozic-54
Mala-skola-bozic-53
Mala-skola-bozic-52
Mala-skola-bozic-51
Mala-skola-bozic-50
Mala-skola-bozic-49
Mala-skola-bozic-48
Mala-skola-bozic-47
Mala-skola-bozic-46
Mala-skola-bozic-45
Mala-skola-bozic-44
Mala-skola-bozic-42
Mala-skola-bozic-43
Mala-skola-bozic-41
Mala-skola-bozic-40
Mala-skola-bozic-39
Mala-skola-bozic-38
Mala-skola-bozic-37
Mala-skola-bozic-36
Mala-skola-bozic-35
Mala-skola-bozic-34
Mala-skola-bozic-33
Mala-skola-bozic-31
Mala-skola-bozic-32
Mala-skola-bozic-30
Mala-skola-bozic-29
Mala-skola-bozic-28
Mala-skola-bozic-27
Mala-skola-bozic-26
Mala-skola-bozic-25
Mala-skola-bozic-24
Mala-skola-bozic-22
Mala-skola-bozic-23
Mala-skola-bozic-21
Mala-skola-bozic-20
Mala-skola-bozic-18
Mala-skola-bozic-19
Mala-skola-bozic-17
Mala-skola-bozic-16
Mala-skola-bozic-15
Mala-skola-bozic-14
Mala-skola-bozic-13
Mala-skola-bozic-12
Mala-skola-bozic-11
Mala-skola-bozic-10
Mala-skola-bozic-9
Mala-skola-bozic-8
Mala-skola-bozic-7
Mala-skola-bozic-6
Mala-skola-bozic-5
Mala-skola-bozic-4
Mala-skola-bozic-2
Mala-skola-bozic-3

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1843

Jučer 5926

Ovaj Tjedan 21064

Ovaj Mjesec 7769

Ukupno 14015723

Currently are 172 guests and no members online