Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Ponedjeljak, 18 Prosinac 2023

Brojni štandovi na platou vareške pijace danas, 18. prosinca 2023. godine postavljeni su u sklopu bazara koji se održava u okviru projekta „Rukama vareških žena“ . 

Published in Društvo

Služba za odnose sa javnošću i informiranje kupaca Podružnice“ Elektrodistribucija” Zenica, obavještava kupce da će dana 18.12.2023.(ponedjeljak) i 19.12.2023.(utorak)

Published in Nove Vijesti

Udruga Moja prva nota Vareš i ove godine u Radničkom domu organizirala je koncert Božić u Varešu i na najljepši način pobrinula se da kroz pjesmu i ples njeguje tradiciju i podsjeti nas na tradicijske vrijednosti u ovo predblagdansko vrijeme. Kroz program je brojna publika imala prigodu čuti  neke od najljepših božićnih pjesama, zaplesati u radosnim ritmovima i ispuniti dušu i srce ljepotom, dobrotom i ljubavlju.

Koncert Božić u Varešu otvorili su domaćini – članovi tamburaške sekcije Udruge Moja prva nota, izvedbom dvije božićne pjesme Svim na Zemlji i Radujte se narodi.

Po prvi puta s nama u Varešu su  bile i divne djevojke iz Kiseljaka.  To su Kiseljačke mažoretkinje –LJUBIČANSTVENE, koje postoje od 2000. godine. Pod vodstvom su predsjednice Udruge Ivane Drmač i trenerice Laure Laco koja trenira tim Kadeta, a predstavile su se jako razigranom i veselom koreografijom.

Zaplesala je publika uz članice i članove Plesnog centra Dance Development Centre koji djeluje pri JU Centar za kulturu i edukaciju Vareš, koji su se predstavili u tri skupine: male balerine s koreografijom The whole new world, djeca uzrasta od 7 do 12 godina s koreografijom Hip Hop police i skupina odraslih iz Sarajeva s koreografijom Hip Hop. Posebnom pozornošću plijenile su male balerine, koje su na bini bile poput pravih malih nježnih pahuljica.

U vrijeme došašća i najradosnije katoličke svetkovine na različitim mjestima mogu se čuti najrazličitije božićne pjesme koje, kako u mladima, tako i u onim starijima - bude radost. U toj božićnoj slavljeničkoj atmosferi vareškoj publici se predstavila 9-očlana mlada obitelj Tirić iz župe „sv. Leopolda Bogdana Mandića“ iz Maglaja. Izveli su  dvije božićne pjesme Nek moje srce budu jasle i Feliz Navidad. Za svoje izvedbe nagrađeni su višeminutnim aplauzom i ovacijama.

Jako efektan nastup imala su i djeca koju vodi Toni Pešikan iz Sarajeva, dugogodišnji suradnik Javne ustanove za prihvat i odgoj djece Mala škola  Vareš, a koja vrijedno vježbaju na radionicama muzikoterapije. Na afričkim bubnjevima izveli su dvije skladbe Africa Mother i Rumba Twai.

Mladi glazbenik iz Tuzle Armin Smajić se predstavio izvedbama na klasičnoj gitari. Rođen 16.09.2005. godine u Tuzli, četvrti je razred JU Srednja Muzička škola Sarajevo u klasi profesorice Belme Tuzović Mujkić. Na koncertu je izveo dvije skladbe španjolskih skladatelja Asturias - Isaaca Albeniza i Campans del Alba Ili u prijevodu Zvona zore  - Eduarda Sainz de la Manza. Publika je sanjarila i uživala u izvedbama ovog perspektivnogglazbenika pred kojim je svijetla budućnost.

Sestre franjevke iz Male škole Vareš s. Slavica, s. Ružica i s. Vesna svojim zvonkim glasovima otpjevale su skladbe Ljubav Božja zasjala (Gloria) i Djetešce nam se rodilo. Zajedno s njima i publika je pjevala u glas, što je bio poseban doživljaj.

Članice i članovi  Zbora župe sv. Ilije Proroka Kiseljak predstavili su se s dvije skladbe Rodio se Bog i čovjek i Zdravo budi mladi Kralju. Inače zbor je osnovan prije šesnaest godina, a broji 35 članova.
Odred izviđača Zvijezda Vareš je dodatno zagrijao atmosferu scenskim nastupom i izvedbom dvije skladbe Božić stiže u grad (Gazde) i Od Božića do Božića (Tonči Huljić & Marko Tolja).

Koncert su zatvorile kiseljačke mažoretkinje svojom drugom koreografijom, a publika nije štedjela dlanove za njihov nastup.

Pokrovitelji ovogodišnjeg koncerta Božić u Varešu, bez kojih bi bilo jako teško organizirati ovaj lijepi događaju su bili: Općina Vareš, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., Maria Biek i Mario Bogeljić i ovom prigodom u ime organizatora i svih Varešana od srca hvala.

Članice udruga Izvorno vareško i Forum žena MZ Strica Zaruđe postavile su prodajnu izložbu svojih rukotvorina, na kojoj su posjetitelji mogli pronaći darove za svoje najmilije za predstojeće blagdane.

Koncert Božić u Varešu, nakon kojeg je uslijedio domjenak uz glazbu naših domaćih glazbenika Gorana Sprečkića i Željka Franjića i zajedničko druženje izvođača i publike svakako je ispunio sva očekivanja, donio ozračje radosti i čarolije koju Božić sa sobom donosi.

 „Želimo vam čestit i radostan Božić i sve božićne dane i obilje zdravlja, smijeha i lijepih trenutaka u Novoj 2024. godini! Vidimo se na istom mjestu idućeg prosinca!“, poručili su organizatori koncerta Božić u Varešu 2023. na kraju.

koncert-Bozic-u-varesu-90
koncert-Bozic-u-varesu-89
koncert-Bozic-u-varesu-88
koncert-Bozic-u-varesu-87
koncert-Bozic-u-varesu-86
koncert-Bozic-u-varesu-85
koncert-Bozic-u-varesu-84
koncert-Bozic-u-varesu-83
koncert-Bozic-u-varesu-81
koncert-Bozic-u-varesu-82
koncert-Bozic-u-varesu-80
koncert-Bozic-u-varesu-79
koncert-Bozic-u-varesu-78
koncert-Bozic-u-varesu-77
koncert-Bozic-u-varesu-76
koncert-Bozic-u-varesu-75
koncert-Bozic-u-varesu-74
koncert-Bozic-u-varesu-73
koncert-Bozic-u-varesu-72
koncert-Bozic-u-varesu-71
koncert-Bozic-u-varesu-70
koncert-Bozic-u-varesu-69
koncert-Bozic-u-varesu-68
koncert-Bozic-u-varesu-67
koncert-Bozic-u-varesu-66
koncert-Bozic-u-varesu-65
koncert-Bozic-u-varesu-64
koncert-Bozic-u-varesu-63
koncert-Bozic-u-varesu-62
koncert-Bozic-u-varesu-61
koncert-Bozic-u-varesu-60
koncert-Bozic-u-varesu-59
koncert-Bozic-u-varesu-58
koncert-Bozic-u-varesu-57
koncert-Bozic-u-varesu-56
koncert-Bozic-u-varesu-55
koncert-Bozic-u-varesu-54
koncert-Bozic-u-varesu-53
koncert-Bozic-u-varesu-52
koncert-Bozic-u-varesu-51
koncert-Bozic-u-varesu-50
koncert-Bozic-u-varesu-48
koncert-Bozic-u-varesu-46
koncert-Bozic-u-varesu-47
koncert-Bozic-u-varesu-45
koncert-Bozic-u-varesu-44
koncert-Bozic-u-varesu-43
koncert-Bozic-u-varesu-42
koncert-Bozic-u-varesu-41
koncert-Bozic-u-varesu-40
koncert-Bozic-u-varesu-39
koncert-Bozic-u-varesu-38
koncert-Bozic-u-varesu-37
koncert-Bozic-u-varesu-36
koncert-Bozic-u-varesu-34
koncert-Bozic-u-varesu-35
koncert-Bozic-u-varesu-32
koncert-Bozic-u-varesu-33
koncert-Bozic-u-varesu-31
koncert-Bozic-u-varesu-30
koncert-Bozic-u-varesu-29
koncert-Bozic-u-varesu-28
koncert-Bozic-u-varesu-27
koncert-Bozic-u-varesu-26
koncert-Bozic-u-varesu-25
koncert-Bozic-u-varesu-24
koncert-Bozic-u-varesu-23
koncert-Bozic-u-varesu-21
koncert-Bozic-u-varesu-22
koncert-Bozic-u-varesu-20
koncert-Bozic-u-varesu-19
koncert-Bozic-u-varesu-18
koncert-Bozic-u-varesu-17
koncert-Bozic-u-varesu-16
koncert-Bozic-u-varesu-15
koncert-Bozic-u-varesu-14
koncert-Bozic-u-varesu-12
koncert-Bozic-u-varesu-13
koncert-Bozic-u-varesu-11
koncert-Bozic-u-varesu-10
koncert-Bozic-u-varesu-9
koncert-Bozic-u-varesu-8
koncert-Bozic-u-varesu-6
koncert-Bozic-u-varesu-7
koncert-Bozic-u-varesu-5
koncert-Bozic-u-varesu-4
koncert-Bozic-u-varesu-2
koncert-Bozic-u-varesu-3

Published in Društvo

Pred kraj godine razgovarali smo s direktorom kompanije Adriatic Metals Paulom Croninom o rezultatima kompanije u 2023. godini i planovima za narednu. Poslušajte ...

Published in Podcast

Služba za odnose sa javnošću i informiranje kupaca Podružnice“ Elektrodistribucija” Zenica, obavještava kupce da će dana 18.12.2023.(ponedjeljak) i 19.12.2023.(utorak)

Published in Nove Vijesti

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 397

Jučer 9091

Ovaj Tjedan 15348

Ovaj Mjesec 144495

Ukupno 14397291

Currently are 145 guests and no members online