Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

JAVNI POZIV za dodjelu poticaja zapošljavanja pripadnika braniteljske populacije Zeničko-dobojskog kantona putem zapošljavanja u pravnim osobama u 2024.godini

26 Ožu 2024
232 times

Na osnovu dijela 5. Programa poticaja zapošljavanja pripadnika braniteljske populacije Zeničko-dobojskog kantona putem zapošljavanja u pravnim osobama za 2024. godinu

broj: 02-11-4627/24 od 08.03.2024. godine (u daljem tekstu: Program), Služba za opću upravu, društvene djelatnosti i boračko - invalidsku zaštitu, Općine Vareš objavljuje:
 
JAVNI POZIV za dodjelu poticaja zapošljavanja  pripadnika braniteljske populacije  Zeničko-dobojskog kantona putem zapošljavanja u pravnim osobama u 2024.godini

I.    Predmet oglasa
Obavještavaju se branitelji i članovi njihovih obitelji s prebivalištem na području Općine Vareš, koji ostvaruju osnovna prava iz braniteljsko-invalidske zaštite u Općini Vareš i koji su na evidenciji nadležnog organa za vojne evidencije u Općini Vareš o mogućnosti podnošenja zahtjeva za dodjelu novčanih sredstava  u svrhu poticaja zapošljavanja.
Programom poticaja zapošljavanja povećava se konkurentnost podnositelja zahtjeva, pripadnika braniteljske populacije, na način da isti, aktivno nastupajući na tržištu rada, traže zaposlenje uz bjanko primjerak Ugovora o zapošljavanju kojim će se precizirati obveze poslodavca, podnositelja zahtjeva, općine/grada i Ministarstva. Predmetnim Ugovorom se Ministarstvo obavezuje obročno isplatiti poticaj poslodavcu, a poslodavac se obavezuje zaključiti sa korisnikom Ugovor o radu u trajanju od najmanje 24 mjeseca.

II.    Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu imaju:
1.    dobitnik ratnog priznanja i odlikovanja;
2.    ratni vojni invalid;
3.    demobilizirani branitelj, koji je u Oružanim snagama proveo najmanje 24 mjeseca u periodu od 06.04.1992. do 23.12.1995.godine, osim osoba koje su u OS pristupili kao maloljetni ili šest mjeseci po punoljetstvu, a s minimalno 12 mjeseci provedenih u OS;
4.    dijete šehida/poginulog branitelja do 35 godina života, dijete umrlog RVI i dijete umrlog nositelja najvećeg ratnog priznanja, do navršene 30 godine života;
5.    udovica šehida/poginulog branitelja, korisnica obiteljske invalidnine;
6.    udovica ratnog vojnog invalida, korisnica obiteljske invalidnine;
7.    dijete umrlog demobiliziranog branitelja koji je u Oružanim snagama proveo najmanje 24 mjeseca u razdoblju od 06.04.1992. do 23.12.1995.godine i koje je sa istim živjelo u zajedničkom domaćinstvu ili ga je isti izdržavao najmanje posljednju godinu dana prije smrti, do navršenih 30 godina života;
8.    udovica umrlog demobiliziranog branitelja koji je u Oružanim snagama proveo najmanje 24 mjeseca u periodu od 06.04.1992. do 23.12.1995.godine i koja je sa istim živjela u braku najmanje dvije posljednje godine dana prije smrti.

Posebni korisnici
1.    demobilizirani branitelj, koji je u Oružanim snagama proveo najmanje 12 mjeseci u razdoblju od 06.04.1992. do 23.12.1995.godine i
2.    dijete demobiliziranog branitelja koji je u Oružanim snagama proveo najmanje 24 mjeseca u razdoblju od 06.04.1992. do 23.12.1995.godine, do navršenih 30 godina života i pod uvjetom da žive u zajedničkom domaćinstvu sa demobiliziranim braniteljom.
Predmetna novčana sredstva mogu biti odobrena posebnim korisnicima ako se na iste odnosi jedan od sljedećih slučajeva:
-    da opredijeljena novčana sredstva nisu utrošena;
-    nedovoljnog broja odobrenih zahtjeva iz određene lokalne zajednice i
-    utvrđivanja teških socijalno-ekonomskih prilika u obitelji podnositelja zahtjeva.

III.    Potrebna dokumentacija koju prilažu kandidati za dodjelu sredstava (original ili ovjerene preslike ne starije od 3 mjeseca od dana podnošenja zahtjeva):
a)    za pripadnike braniteljske populacije:
1.    zahtjev za poticajna novčana sredstva;
2.    dokaz o pripadnosti braniteljskoj populaciji: rješenje o osobnoj ili obiteljskoj invalidnini, uvjerenje o provedenom vremenu u oružanim snagama podnositelja zahtjeva, odnosno roditelja ili supružnika ukoliko zahtjev podnosi dijete demobiliziranog branitelja ili supružnik umrlog demobiliziranog branitelja;
3.    dokaz o stručnoj spremi (svjedočanstvo o završenom osnovnom ili srednjem obrazovanju, sveučilišna diploma);
4.    uvjerenje o kretanju izdano od nadležnog MUP-a;
5.    uvjerenje nadležne Službe za zapošljavanje da se podnositelj zahtjeva nalazi na evidenciji nezaposlenih osoba;
6.    obrazac JS 3650 (Informacija o uplaćenim doprinosima) izdat od nadležne Poreske uprave;
7.    izjava o zajedničkom domaćinstvu (kućna lista)- za aplikante djecu demobiliziranih branitelja;
8.    Izjava supruge umrlog demobiliziranog branitelja da je s istim živjela u braku najmanje dvije posljednje godine dana prije smrti.
b)    Nakon pregleda prijave općinska komisija, koja je utvrdila urednost dokumentacije, poziva podnositelja zahtjeva da preuzime neovjeren Ugovor o zapošljavanju. Podnositelj zahtjeva je dužan, nakon ovjere ugovora od strane poslodavca, isti dostaviti općinskoj službi, uz sljedeću dokumentaciju o poslodavcu:
1.    rješenje o registraciji (za gospodarske subjekte);
2.    uvjerenje nadležne Porezne uprave o uplaćenim doprinosima;
3.    uvjerenje nadležne Porezne uprave o uplaćenim izravnim porezima;
4.    uvjerenje Uprave za neizravno oporezivanje o uplaćenim neizravnim porezima.

IV.    Visina sredstva
–    za osobe sa NK, KV, SSS, VŠS, 10.800,00 KM po jednom novozaposlenom radniku;
–    za osobe sa VSS 12.000,00 KM po jednom novozaposlenom radniku.

V.    Postupak odobravanja sredstava
Zahtjev za poticaj zapošljavanja zainteresirani kandidati podnose na obrascu kojeg propisuje ministar Ministarstva, uz obvezno prilaganje kompletne dokumentacije, kao dokaza o ispunjavanju uvjeta Javnog poziva.
Sve potrebne informacije mogu se dobiti u nadležnoj Službi za opću upravu, društvene djelatnosti i boračko - invalidsku zaštitu, Općine Vareš i Ministarstvu.

VI.    Prijave na oglas se mogu izvršiti zaključno sa 19.04.2024. godine.

VII.     Podnošenje zahtjeva
Obrasce zahtjeva zainteresirani kandidati mogu preuzeti u Službi za opću upravu, društvene djelatnosti i boračko - invalidsku zaštitu, Općine Vareš.
Podnositelj je dužan svojeručno potpisati zahtjev, kojim potvrđuje da je priložio svu potrebnu dokumentaciju traženu Javnim pozivom (original ili ovjerene preslike ne starije od 3 mjeseca od dana podnošenja zahtjeva).

Zahtjevi sa kompletiranom dokumentacijom dostavljaju se Službi za opću upravu, društvene djelatnosti i boračko - invalidsku zaštitu, Općine Vareš.

Nepotpuni, neblagovremeni i neuredni zahtjevi neće biti uzeti u razmatranje.

Sve imenice upotrijebljene u muškom ili ženskom rodu u ovom Javnom pozivu odnose se oba spola.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 3652

Jučer 8939

Ovaj Tjedan 39663

Ovaj Mjesec 199726

Ukupno 13984170

Currently are 296 guests and no members online