Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Podijeljen sakrament svete potvrde

13 Tra 2016
1266 times

Za 36 krizmanika u župi Vareš danas, 21. lipnja 2014. godine je u crkvi sv. Mihovila kardinal Vinko Puljić, nadbiskup Vrhbosanske

nadbiskupije, podijelio pečat duha svetoga.  U ime krizmanika uzoritog kardinala Puljića pozdravila je Martina Antunović, a potom i vareški župnik fra Mirko Majdandžić. Kardinal je u svojoj propovijedi krizmanicima i svim vjernicima govorio o snazi vjere, te uputio pastirsku riječ. Rekao je: „ Dragi krizmanici, vi ste odgajani i poučavani da budete hrabri, da svoju vjeru živite, volite i svjedočite. Krizma je pečat vaše vjere, dakako nećete kroz život ići bez kušnji. Vi ste djeca svog vremena, a danas je na sceni kriza morala i u njenom prevladavanju će vam pomoći vaša vjera“.
Kardinal je uputio poruku i kumovima: „ Dragi kumovi, vaše kumstvo je obveza, nije obveza u smislu da kupite dar, nego u znaku onoga što ćete vi u sakramentu krizme pokazati. A pokazat ćete tako što ćete stati iza krizmanika i staviti desnu ruku na njegovo rame. To znači da nisu sami, da u kušnjama stoji netko iza njih. Kumstvo je biti primjer kumčetu, zato ga pokažite, jer to je jedna duhovna veza kojom ste ovima mladima potpora“.
I na kraju je kardinal Puljić dao poruku i roditeljima krizmanika: „ Dragi roditelji, vi ste prvi učitelji vjere i morala i ono što se primi od roditeljskog srca to će djeca nositi u  život. Nemojte zatajiti u svom roditeljstvu, prenesite to najveće blago“.
Kardinal je potom podijelio svetu potvrdu krizmanicima, a oni su prinijeli darove - križ, Bibliju, kruh, vino i svijeću.  Svečanost misnog slavlja uveličalo je pjevanje Župnog zbora pod ravnanjem sestre Ružice Marijić. Misno slavlje su uveličali i župnici susjednih župa – fra Vjeko Tomić (Vijaka), vlč. Milan Blaha (Borovica), fra Damir Pavić (Brestovsko) i fra Marinko Štrbac (kapelan župe Vareš). Na kraju misnog slavlja, župnik fra Mirko je zahvalio svima koji su sudjelovali u pripremi današnjeg misnog slavlja, te je zahvalio fra Marinku Štrpcu koji je pripremio krizmanike za sakrament svete potvrde. I kardinal Vinko Puljić je zahvalio svima na lijepom ozračju u kojemu je proteklo ovo misno slavlje, a nakon obveznog fotografiranja s krizmanicima uputio se u župu Vijaka, gdje je za 17 sati najavljena podjela sakramenta svete potvrde.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 6676

Jučer 6416

Ovaj Tjedan 6676

Ovaj Mjesec 216891

Ukupno 14001335

Currently are 70 guests and no members online