Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Biciklom do zdravlja

13 Tra 2016
972 times

Pod sloganom „Biciklom do zdravlja“ održana je manifestacija u okviru dana općine Vareš. Još jedan sadržaj koji je obogatio cjelodnevno

druženje prijatelja ljubititelja brdskog biciklizma. Vareš je imao priliku da bude prvi grad koji je ponudio jednu ovakvu manifestaciju "Chellenge Željezna dolina" ugostivši tako i susjedne gradove promovirajući krajolik u najljepšem predvečerju. Trka je planirana i počela u 16.20 sa startom ispred igrališta kod Osnovne škole i vožena je do Tunela gdje se dobivala potvrda na drugoj kontrolnoj točki. Vožnja se nastavlja prema restoranu „Sirena“ na Strici, potiom do Zarudja i dalje do Oble Glave gdje su se dobivale nove potvrde. Gusta šuma već daje draž adrenalinu i smanjuje vidljivost. Sve zvecka pod putem do Sjenokosa i dalje prema Pobrinom Hanu. Najizazovnije tek prestoji jer put vodi prema Vrankovcima i Semizovoj Ponikvi, i samo odvažni puštaju kočnice do Semizove Ponikve. Ulazeći u kompleks BBM, a kao u pustinjskim dinama otvara se rudnik „Smreka“, već dovoljno blata nakupilo se na biciklima i licu. Prizor jezera je dao draž ulaska u sam finiš. Za samo sat i 20 minuta prvi biciklista Hamdo Murto član K.E.S Perun-Va osvaja Chellenge željezna dolina. Kako proporcije nalažu dužnost sudije je da provjeri kartu i uvjeri se u sve poništene kontrolne točke. Odmah u 3 min razlike pristiže i drugoplasirani Mirza Muftić gotovo uporedno vozeći sa svojim sugrađaninom, trećeplasiranim Ahmedom Smailbegovićem iz MTB Breza.
Kiša počinje da pada, a o odustajanju nitko i ne pomišlja. Već 20 biciklista završava utrku. Na žalost radi obimnih padavina morali smo zatvoriti stazu preko Vrankovaca i preusmjeriti istu niz Pobrin Han za Kotu i Vareš. Tako da je manifestacija biciklom do zdravlja prerasla u pravu utrku izazov željezna dolina.
Sve je bilo spremno za dobar noćni party za koji se pobrinuo sponzor Caffè bar City bar. Uz miris roštilja perutnine Ptuj, zahvalnost ide organizatoru Općini Vares, te sponzoru T.R Dućan. I naravno prijatelju i članu kluba Nikici Franjiću koji je ideju sproveo u djelo. Klub se zahvaljuje svima koji su pomogli u realizaciji jedne ovakve zahtjevne manifestacije. Obećavamo već iduće godine CHELLENGE ŽELJEZNA DOLONA 2 će imati svoj nastavak.
Organizator K.E.S PERUN-VA
Poslijednja izmje

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 8286

Jučer 8419

Ovaj Tjedan 32300

Ovaj Mjesec 118117

Ukupno 14126071

Currently are 258 guests and no members online