Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ostavka Zdravka Maroševića sa pozicije predsjednika OO HDZ-a Vareš

05 Ruj 2023
2724 times

U redakciju Hrvatskog radija Bobovac Vareš stigla je obavijest o neopozivoj ostavci Zdravka Maroševića na mjestu prdsjedinika Općinskog odbora Hrvatske demokratske zajednice BiH Vareš koju u cijelosti prenosimo.

-Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice BiH Vareš

Poštovani,

ovim putem Vas obavještavam da dajem neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Općinskog odbora Hrvatske demokratske zajednice BiH Vareš i zahtijevam da me izbrišete iz članstva Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine.

Obrazloženje: Na temelju posljednjih događaja u Županijskom odboru Hrvatske demokratske zajednice Zeničko-dobojske županije, na temelju ponašanja dužnosnika Hrvatske demokratske zajednice u županijskoj i federalnoj vlasti prema Općini Vareš i općinskom načelniku, na ovu odluku, sa velikim žaljenjem, morao sam se odlučiti.

Kao zamjenik predsjednika ŽO Hrvatske demokratske zajednice BiH Zeničko-dobojske županije zajedno sa predsjednikom ŽO gospodinom Ivom Tadićem vodio sam Županijski odbor sa velikim uspjesima. Naime, osigurali smo učešće u Vladi Zeničko-dobojske županije, osigurali smo tri načelniče pozicije u Zeničko-dobojskoj županiji iz Hrvatske demokratske zajednice, izborili tri zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojske županije, donosili odluke većinski, postavili kadrove u upravne odbore i postavili direktore zahvaljujući dobroj suradnji u Vladi Zeničko-dobojske županije, osigurali sredstva za mnoge projekte u svim općinama, pomogli udruženja i vjerske ustanove, osigurali izaslanika u Dom naroda FBiH. Sve to nije bilo dovoljno i grupacija oko člana predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice BiH Mate Zovke utiče kod predsjednika Hrvatske demokratske zajednice BiH da na svoju volju promijeni izbornu listu za Skupštinu Zeničko-dobojske županije za izbore 2022. godine i da po njihovoj samovolji stave one kandidate koji nemaju iza sebe nikakve rezultate ni iskustvo. Također, po istom principu su formirali formulu za izbor Županijskog odbora, tj. po samovolji Mate Zovke, člana predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice BiH. Po toj formuli su izabrali ŽO Hrvatske demokratske zajednice BiH koji ne odražava volju hrvatskoga naroda i koji nema potrebnu teritorijalnu zastupljenost. Nažalost, danas pod takvim ŽO Hrvatske demokratske zajednice BiH Mate Zovke uklanjaju se sa pozicija kadrovi Hrvatske demokratske zajednice koje smo uz dosta poteškoća uspjeli postaviti na bitne funkcije u Zeničko-dobojskoj županiji i postavljaju kadrovi koji nemaju veze sa Hrvatskom demokratskom zajednicom.

Napominjem da Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice BiH Vareš vodim preko 20 godina, da sam organizirao politički život Hrvata, otklonio razjedinjenost hrvatskog naroda u Varešu, osigurao učešće u vlasti na općinskom nivou, cijelo vrijeme imali predsjedavajućeg Općinskog vijeća Vareš do mog izbora za načelnika općine 2016 godine. Kao načelnik sam organizirao život u Varešu na dobrobit svih građana, iz proračuna ravnopravno financirao sve religijske zajednice, sva udruženja proistekla iz domovinskog rata kao i mnoge druge udruge i ustanove od interesa za Hrvate iz susjednih općina koje se nemaju na koga osloniti osim na Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice BiH Vareš i mene kao načelnika Općine Vareš.

Sa velikim žaljenjem moram reći da je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH gospodin Dragan Čović prihvatio suludu politiku njegovog bliskog suradnika Mate Zovke.

Poštovani bivši stranački prijatelji, svom Općinskom odboru Hrvatske demokratske zajednice BiH Vareš želim da nastave uspješno raditi i da izaberu svoje novo rukovodstvo te da ću Vam uvijek biti prijatelj i kao načelnik biti na raspolaganju.

Ostati ću uvijek vjeran, kako svom hrvatskome narodu tako i svim građanima općine Vareš i Bosne i Hercegovine. Nastaviti ću raditi ono zbog čega sam i ušao u Hrvatsku demokratsku zajednicu, braniti ću interese Hrvata u Varešu kao i u cijeloj Bosni i Hercegovini, kao i svih građana Bosne i Hercegovine, sve u interesu boljeg i ljepšeg življenja i sigurne budućnosti. To je moja ljudska zadaća koja nepoznaje druge vrijednosti, koja ne zna biti licemjerna i dvolična.

S poštovanjem,

Zdravko Marošević

 

Rate this item
(3 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 2743

Jučer 7725

Ovaj Tjedan 46479

Ovaj Mjesec 206542

Ukupno 13990986

Currently are one guest and no members online