Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Održan 2. Miholjdanski šahovski turnir

13 Tra 2016
10654 times

Pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Općinskog vijeća Vareš Zdravka Maroševića, 06. rujna 2014. godine odigran

je drugi tradicionalni Miholjdanski šahovski turnir u Varešu. Na turniru, koji je održan u kulturnom  domu Soca,  okupilo se 40 sudionika iz cijele Bosne i Hercegovine - Sarajeva, Vogošće, Vareša, Breze, Kaknja, Zavidovića, Konjica.
Format turnira bio je uobičajen,  s tempom igre od 15 minuta po igraču,a igralo se ukupno  devet kola. Svi šahisti su bili zamoljeni da na turnir donesu  odgovarajuću šahovsku garnituru  s ispravnim šahovskim satom. Sudio je IA Mirza Miralem. Na turniru su uručene simbolične novčane nagrade za domaće i strane igrače.
Nakon dugih i teških borbi pobijedio je Muris Konjičanin iz Sarajeva kojemu je pripala novčana nagrada u iznosu 100 KM. Drugo mjesto osvojio je  Tigran Kojić iz Breze, a nagrađen je sa 70 KM, a treće mjesto Mirza Mehmedović iz Sarajeva, kojem je pripala novčana nagrada od 50 KM. Četvtro mjesto pripalo je Muameru Mrđiću iz Konjica i nagarda od 40 KM, a peto Halidu Striniću iz Sarajeva uz nagradu od 20 KM.

Najbolje plasirani domaći igrać bio je šestoplasirani Srđan Zlobec iz Vareša. Osim Srđana, nagrađeni su domaći igraći Melkior Brđanović i dr. Anto Jelić. Njima su pripale novčane nagrade u iznosu od 60 KM, 50 KM i 40 KM. Najstariji igrač turnira bio je Rajko Bogdanović, koji je rođen u Varešu. Spomenimo da je organizator turnira osigurao osvježenje i ručak za sve sudionike turnira. Sve to ne bi bilo moguće bez pokrovitelja turnira, a to su: načelnik općine Avdija Kovačević, predsjedavajući OV-a Zdravko Marošević,  poduzeće MPM, dr. Svjetlana Đeletović- Miodrag iz Sarajeva i cafe bar Roma Vareš i Marijan Brđanović povratnika iz Australije.

Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 1040

Jučer 10481

Ovaj Tjedan 35535

Ovaj Mjesec 121352

Ukupno 14129306

Currently are 265 guests and no members online