Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Gradonačelnik Goražda posjetio Vareš

11 Kol 2021
1293 times

U posjeti Varešu danas, 11.08.2021. godine boravio je gradonačelnik Goražda Ernest Imamović sa suradnicima.

Načelnik Vareša Zdravko Marošević sa suradnicima Erminom Musom i direktorom JKP Vareš Zaferom Kamenjašem razgovarao je s delegacijom iz Goražda o aktualnoj stanju u ove dvije općine.

Gradonačelnika Goražda upoznali su sa potencijalima koje općina Vareš ima i perspektivnoj budućnosti našeg grada. „Zadovoljan sam i sretan da je iz grada sa Drine, Goražda koji je daleko veći i jači od Vareša, boravio načelnik ovog grada. Došao je s razlogom, da razmijenimo iskustva na svim poljima, odnosno da se uvjeri u ono što je u medijskom prostoru prezentirano. Naš zajednički život, razbijanje predrasuda i kako se to sve reflektira na ulaganja u privredu, a ono što imaju problema mnogi gradovi i općine u državi, a to je komunalna infrastruktura i upravljanje komunalnim otpadom. Danas smo ih upoznali s putom koji je prošlo naše komunalno poduzeće i kakve smo donosili odluke i kako se to sve treba posložiti kako bi jedno komunalno poduzeće trebalo da radi kako bi stvaralo dobit u poslovanju. Nadam se da će se naša suradnja nastaviti zajedno s komunalnim poduzećem koje će im dati upute, savjete i primjere kako bi što bolje riješili svoje poteškoće. Moguće je očekivati i drugu suradnju na ekonomskoj računici i turizmu“, rekao je načelnik Marošević

Gradonačelnik Goražda izuzetno je zadovoljan posjetom i oduševljen je s onim što je vidio. „ Dobili smo preporuku da posjetimo Vareš, jer stvaranje jedne pozitivne klime oko Vareša koji je jedno vrijeme bio  zaboravljen i ostavljen. Ljudi u Varešu su shvatili da se moraju osloniti na vlastite snage i jednim pozitivnim primjerom vašeg direktora komunalnog poduzeća koji širom Bosne i Hercegovine daje idejna rješenja što se tiče komunalnih politika. Danas sam prosto oduševljen posjetom Varešu jer imao sam priliku posjetiti sve sarajevske opštine, ali ono što sam danas ovdje susreo i što sam dobio savjeta i što smo razmijenili iskustva. Obećana je uzvratna posjeta Vašeg načelnika sa direktorom komunalnog preduzeća kako bi se na licu mjesta upoznali i dali nova rješenja. Sredine koje su same morale razmišljati i koje su to shvatile došle su do rješenja koja su bolja nego negdje u drugim sredinama“, istakao je gradonačelnik Imamović.
Nakon radnog dijela delegacija se uputila na u kratku šetnju i upoznavanje grada Vareša.

Snimke razgovora poslušajte u našem podcastu.

IMG7985-Gorazde
IMG7986-Gorazde
IMG7987-Gorazde
IMG7988-Gorazde
IMG7989-Gorazde
IMG7990-Gorazde
20210811134932-Gorazde

Last modified on Srijeda, 11 Kolovoz 2021 15:03
Rate this item
(1 Vote)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 925

Jučer 11162

Ovaj Tjedan 33380

Ovaj Mjesec 200035

Ukupno 13767187

Currently are 83 guests and no members online