Prijava

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Javni poziv za katastarske općine Dabravnine, Mir, Dragovići i Pogar

23 Srp 2022
1700 times

Obavještavaju se građani i pravne osobe da su na području Općine Vareš za katastarske općine Dabravnie, Mir, Dragovići i Pogar pokrenute

aktivnosti na pripremi podataka i izradi dokumentacije za sustavnu zamjenu/uspostavljanje zemljišne knjige prema podacima novog katastarskog plana.

Navedene aktivnosti se provode temeljem Sporazuma o zajmu – Projekt registracije nekretnina, dodatno financiranje – između Bosne i Hercegovine i Međunarodne Banke za obnovu i razvoj – IBRD ( u dalje tekstu „Banka“) koji je potpisan 02. srpnja 2020. godine, te Odluke o ratifikaciji sporazuma o zajmu („Službeni glasnik BiH“ , Međunarodni ugovori br. 19/20 od 19. prosinca  2020. godine), s ciljem pružanja podrške uspostavljanju i zamjeni zemljišne knjige, i razvoju održivog sustava registracije nekretnina sa usklađenim evidencijama katastra i zemljišne knjige u Federaciji BiH. Projektnim aktivnostima upravlja Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Tijekom pripreme za pokretanje postupka zamjene/uspostavljanja zemljišne knjige, Federalna uprav za geodetske i imovinsko-pravne poslove je sa nadležnim organima, Općinom Vareš i Općinskim sudom Visoko, potpisala Sporazume s kojim su regulirani međusobni odnosi i obveze vezane za aktivnosti ažuriranja podataka o nekretninama i zamjenu/uspostavljanju zemljišne knjige u 2. fazi Projekta. Nakon potpisivanja ovih Sporazuma proveden je natječajni postupak. Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove je sa konzorcijem JV Geodet d.o.o. Sarajevo – Angermeier d.o.o. Sarajevo (izvođač) zaključila ugovor o pružanju usluga na pripremi podataka i izradi potrebne dokumentacije (prijavnih listova za parcele i diobnih planova za zgrade) neophodne za zamjenu/uspostavljanje zemljišne knjige za navedene katastarske općine.

U sklopu ovih aktivnosti, a radi prijenosa upisa o etažnim jedinicama iz Knjige položenih ugovora u zemljišnu knjigu, izvođač radova dužan je izraditi prijavne listove za parcele i diobne planove etažiranja zgrada na području katastarske općine. U tom smislu, Izvođač je ovlašten da, nakon identificiranja nekretnina koje se nalaze na području predmetnih katastarskih općina, izradi potrebnu tehničku dokumentaciju koja će se nakon pregleda i ovjere iste od strane nadležnih općinskih službi predati u općinski sud, nakon čega će se kod nadležnog zemljišnoknjižnog ureda po službenoj dužnosti pokrenuti postupak zamjene/uspostavljanja zemljišne knjige na temelju podataka nove katastarske izmjere.

Stoga, pozivamo sve fizičke i pravne osobe sa područja predmetnih katastarskih općina da ovlaštenom izvođaču omoguće pristup i dostave dokumentaciju potrebnu za ažuriranje evidencije o nekretninama u katastru i zemljišnoj knjizi, te na taj način prijave svoje nekretnine i upišu prva na nekretninama bez dodatnih troškova i plaćanja sudskih pristojbi.

Nekretnine i prava na nekretninama koje se ne registriraju i upišu u okviru ovog, sustavnog uspostavljanja/zamjene zemljišne knjige, uredit će se sukladno zakonom na pojedinačan zahtjev i o trošku zainteresiranih.

Last modified on Subota, 23 Srpanj 2022 09:02
Rate this item
(0 votes)

Radio Bobovac je vaš najbolji dnevni prijatelj 24 sata na dan, 365 dana na godinu. Samo okrenite 95,3 i 101.1 MHz ili nas slušajte putem interneta.

Visitors counter

Danas 10175

Jučer 7986

Ovaj Tjedan 31468

Ovaj Mjesec 198123

Ukupno 13765275

Currently are 172 guests and no members online